Kauneimmat Joululaulut soivat maailman lapsille tuhansissa tilaisuuksissa ympäri Suomea

Julkaistu: 16.10.2019

– Joululaulujen laulaminen kirkossa on suorastaan sielunhoitoa, sanoo vuoden 2019 kampanjan suojelija Katri Helena. Tämän vuoden uutuus on Kauneimmat Joululaulut -karaoke, jota voi käyttää niin ravintoloissa kuin vanhainkodeissakin.

Kauneimmat Joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Seurakunnat järjestävät ensimmäisen adventin ja loppiaisen välillä yhteensä tuhansia laulutilaisuuksia, joita varten Suomen Lähetysseura on painattanut 800 000 lauluvihkosta. Tilaisuuksissa kerätään jo tuttuun tapaan kolehti kehitysmaiden lapsille. Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii tänä vuonna Katri Helena.

– Kauneimmat Joululaulut on klassikko. Minusta joululaulujen laulaminen kirkossa on suorastaan sielunhoitoa. Ihmisten on vaikea pysähtyä kaikenlaisten virikkeiden ja ajatusten myllerryksessä, mutta kirkossa se voi onnistua. Kun laulat jo lapsuudesta tuttua tekstiä – silloin olet juuri siinä hetkessä. Kynnys tulla kirkkoon on matala, eikä siellä tarvitse olla yksin, Katri Helena sanoo.

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista.

Maailman lapset ovat lähellä myös kampanjan suojelijan, Katri Helenan, sydäntä. Hän on muun muassa ollut mukana YK:n lastenjärjestö Unicefin toiminnassa lähes 30 vuotta.

– Maailman lasten hätä on suuri, mutta sen edessä ei saa hyytyä. Jos saamme edes pienelle osalle heistä apua, se on merkityksellistä. Meille pieni summa on iso apu kehitysmaan lapselle. Kauneimmat Joululaulut -keräyksen tuotolla pystymme auttamaan jo suurta määrää lapsia!

Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut -kampanja keräsi historiansa toiseksi parhaan tuloksen, runsaat miljoona euroa.

Kauneimmat Joululaulut kaikuvat nyt myös karaokena

Kauneimpia Joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi vanhainkodeissa, ravintoloissa, kauppakeskuksissa, sairaaloissa ja monenlaisissa muissa paikoissa. Niitä kokoontuvat laulamaan myös ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa.

Tämän vuoden uutuus on Kauneimmat Joululaulut -karaoke, jonka on tuottanut Maestro Pro yhteistyössä Suomen Lähetysseuran kanssa. Yksittäisiä joululauluja on toki ennenkin löytynyt karaokelistoilta, mutta nyt juuri ne perinteisimmät ja rakkaimmat, Kauneimmat Joululaulut -vihkossakin olevat laulut löytyvät omana kokonaisuutenaan ja helpottavat tilaisuuksien järjestämistä esimerkiksi ravintoloissa. Viking Line järjestää joulukuun aikana neljä risteilyä, joilla järjestetään Kauneimmat Joululaulut -karaoke. Kauneimmat Joululaulut -karaokea voi käydä kokeilemassa myös Kauppakeskus Triplan yhteyteen avatussa uudessa musiikkimuseo Famessa viikolla 50.

Jokainen voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon. Äänestäneiden kesken arvotaan Viking Linen luksusristeily. Viime jouluna suosituimmaksi joululauluksi nousi jälleen Kassu Halosen ja Vexi Salmen Sydämeeni joulun teen. Kahden edellisen vuoden ykkönen, Varpunen jouluaamuna, tuli toiseksi. Kolmannelle sijalle nousi Sylvian joululaulu.

Kuva Markus Sommers