Bloggari Henriikka Simojoki haluaa jouluna keskittyä olennaiseen

Julkaistu: 24.11.2017

Rakkaus kirjoittamiseen sekä aktiivinen ja utelias elämänasenne saivat Henriikka Simojoen aloittamaan blogin kirjoittamisen kuutisen vuotta sitten. Nyt Aamukahvilla-blogista on tullut tuhansien ihmisten seuraama lifestyle-blogi ja Henriikan työ. Tulevan joulun alla Aamukahvilla puhutaan myös Kauneimmista Joululauluista.

”Olen käynyt lapsesta asti laulamassa Kauneimpia Joululauluja. Se on minulle tärkeä jouluperinne. Kauneimmat Joululaulut tekee paljon hyvää ja Lähetysseuran työ on minulle tuttua. Siksi haluan olla mukana tässä.”

Kuten monet muutkin bloggaajat, Henriikka kirjoitti aluksi lähinnä kirppislöydöistä ja vaatteista. Pikkuhiljaa mukaan tuli syvällisempiä ja yhteiskunnallisiakin aiheita.

”Kun kerran olen saanut blogilleni yleisöä, haluan käyttää sitä muuhunkin kuin oman navan ympärillä pyörimiseen”, Henriikka kertoo.

Henriikka Simojoki

Arjen pienet ihmeet

Blogin nimi löytyi, kun Henriikka mietti, mikä herättäisi ihmisissä positiivisia mielleyhtymiä, kuvaisi rauhallista hetkeä ja sallisi hänen kirjoittaa eri aiheista. Aamukahvilla kertoo myös siitä, että Henriikalle tärkeitä ovat pienet, arkiset asiat.

”Usein tuntuu siltä, että ihmiset odottavat lottovoittoa, upeaa lomaa hienossa hotellissa tai muuta ihmeellistä. Minä haluan hehkuttaa arjen pieniä ihmeitä, tavallisuutta, perhettä, ystäviä ja luontoa – asioita, jotka eivät välttämättä maksa mitään ja ovat suurimmalle osalle mahdollisia.”

Arjen pienet ihmeet. Niitä Henriikka painottaa joulussakin, rauhoittumista ja perheen kanssa olemista.

”Haluan haastaa ihmisiä miettimiään joulua muunkin kuin ’häsellyksen’ kautta, ettei kaikki hukkuisi turhaan kuluttamiseen ja stressiin.”

Henriikalle tärkeimmät jouluperinteet ovat juuri niitä, perinteisiä asioita: joulupuuro, aattohartaus, jouluillallinen, evankeliumin lukeminen, jouluyön jumalanpalvelus. Ja tietysti joululaulut.

”Tykkään laulaa. Sylvian joululaulu ja Tulkoon joulu säilyvät suosikkeinani varmaan aina. Muutenkin pidän enemmän niistä rauhallisemmista ja hartaammista joululauluista, vaikka tontturalleillekin on varmasti paikkansa.”

Henriikka näkee, että hyväntekeväisyys on osa Kauneimpia Joululauluja ja soisi sen tulevan vahvemminkin esille. Blogissaan hän aikoo kannustaa lukijoitaan menemään laulamaan ja kertoa, että kolehtihaaviin laitetuilla lahjoituksilla on merkitystä.

Tutustu Henriikka Simojoen blogiin

Aamukahvilla -blogiin