Verena Wells on Mishelille kuin toinen koti

Julkaistu: 4.10.2018

10-vuotiaan Mishelin unelma koulunkäynnistä oli vähällä jäädä toteutumatta. Mishelin kotikylässä Boliviassa ei nimittäin ole lainkaan koulua, eikä tytön olisi ollut mahdollista opiskella ilman taloudellista tukea. Mishel sai kuitenkin paikan Lähetysseuran tukemasta oppilaskodista Verena Wellsistä Caranavin kaupungissa. Oppilaskoti tarjoaa siellä asuville tytöille turvapaikan, josta käsin he voivat käydä koulua.

Verena Wellsissä asuu paljon vaikeista kotioloista tulevia tyttöjä. Monet oppilaskodin tytöistä kuuluvat alkuperäiskansoihin ja ovat kotoisin hyvin köyhistä oloista. Mishelin tavoin monien heistä olisi mahdotonta käydä koulua ilman oppilaskodin tarjoamaa turvapaikkaa. Bolivian maaseudulla on harvoin koulutusmahdollisuuksia alakoulun jälkeen, joten lasten on muutettava jatko-opintoja varten kaupunkeihin. Yksin kaupungissa asuminen on kuitenkin kallista ja vaarallistakin, etenkin tytöille.

Paljon enemmän kuin asuinpaikka

Verena Wellsissä asuville tytöille oppilaskoti on paljon muutakin kuin majapaikka. Tytöt saavat oppilaskodissa myös tukiopetusta ja pääsevät osallistumaan erilaisiin käytännön taitoja kehittäviin työpajoihin. Verena Wellsin pitkän tähtäimen tavoitteena on kasvattaa tytöistä vahvoja, itseään kunnioittavia yhteisön jäseniä.

Mishel viihtyy hyvin Verena Wellsissä ja koulunkäynti on tytölle mieleistä.

”Tykkään koulussa kaikesta”, kertoo Mishel.

10-vuotiaan Mishelin ei kuitenkaan ole ollut aivan helppoa sopeutua elämään kaukana kotoa. Toisinaan hän ikävöi kotiin. Silloin hän saa turvaa rukouksesta ja oppilaskodin ohjaajien tuesta.

Anna Bolivian tytöille mahdollisuus koulutukseen!

Lahjoita tästä