Vaikeissa oloissa kasvanut Onalenna sai turvapaikan

Julkaistu: 4.10.2018

Kahdeksan vuotta sitten Lähetysseuran botswanalaisen kumppanikirkon työntekijä löysi pienen Onalenna-tytön leikkimästä yksin kadulla turvattomalla slummialueella. Tytön olemus kertoi huolenpidon puutteesta.

Kirkon työntekijälle heräsi huoli siitä, että yksin ulkona oleva lapsi olisi vaarassa joutua hyväksikäytetyksi. Selvisi, että Onalennan kotiolot ovat vaikeat: kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti oli alkoholisoitunut ja isoäiti huolehti lapsista yksin.

Onalenna sisaruksineen päätettiin ottaa mukaan Lähetysseuran tukemaan kummilapsiohjelmaan. Lapset pääsivät päiväkotiin, jossa he saivat säännöllisen aterian ja turvallisen paikan päivien ajaksi.

Haaveena muutto pääkaupunkiin

Nyt sisarukset ovat jo kouluikäisiä ja saavat tukea koulunkäyntiin. Hankkeessa mukana oleville lapsille tarjotaan muun muassa koulupuvut ja koulutarvikkeet. Iltapäiväkerhossa lapset myös saavat ravitsevaa ruokaa ja läksyapua. Lisäksi lasten vanhemmille annetaan tukea vanhemmuuden haasteiden kohtaamiseen.

Onalenna on nyt 13-vuotias ja käy seitsemättä luokkaa koulussa.

”Haluaisin valmistua sairaanhoitajaksi ja muuttaa Gaboroneen”, kertoo Onalenna tulevaisuuden haaveistaan. Sisarusten saaman tuen ansiosta tytön unelmien on nyt hyvinkin mahdollista toteutua.

Anna Botswanan lapsille joululahjaksi turvaa!

Lahjoita tästä