Tietovisan vastaukset

Tarkista, kuinka monta sait oikein Kauneimpien Joululaulujen 2022 -lauluvihon tietovisassa.

Oikeat vastaukset

1.
Kauneimmat joululaulut-laulutapahtuma täyttää tänä vuonna pyöreitä. Monettako kertaa joululaulut Suomen kirkoissa nyt kajahtavatkaan?
Vastaus: c) 50

2.
1973 Kauneimmat joululaulut-vihossa oli esimerkkejä siitä, mitä lahjoituksilla saadaan maailmalla aikaan. Ruoka-annokset viikoksi lapselle Pakistanissa maksoivat tuolloin.
Vastaus: a) 5 markkaa

3.
Kauneimmat joululaulut on Suomen suurin musiikkitapahtuma. Kuinka monet suomalaiset kerääntyvät vuosittain yhteen laulamaan joululauluja?
Vastaus: c) Yli miljoona

4.
Vuonna 1982 lauluvihosta löytyi ensimmäistä kertaa yksi suosituimmista joululauluista, Varpunen jouluaamuna. Mistä vuodesta lähtien laulu on löytynyt jokaisesta lauluvihosta?
Vastaus: c) 2002

5.
Kauneimmat joululaulut-vihossa on silloin tällöin ollut mukana myös joululauluja Lähetysseuran työalueilta. Vuonna 1994 mukana oli joululaulu...
Vastaus: c) Venezuelasta

6.
Kauneimmat joululaulut-vihkosta painetaan versiot myös ruotsiksi ja saameksi. Joka vuosi siitä tehdään myös pistekirjoitusversio. Vuonna 2013 vihosta löytyi viittomankielinen joululaulu. Mikä laulu mahtoi olla kyseessä?
Vastaus: b) Jouluyö juhlayö

7.
Joulua vietetään maailmalla eri tavoin. Etiopiassa joulua vietetään
Vastaus: b) viikkoa myöhemmin kuin meillä

8.
Kauneimmat joululaulut tuovat jouluntunnelman myös suomalaisille maailmalla. Kuinka moneen maahan lauluvihkoja postitetaan?
Vastaus: c) 13

9.
Kauneimmat joululaulut on ehtinyt jo kultaiseen keski-ikään, mutta jaksaa silti pysyä ajan hengessä mukana. Vuonna 2019 mukaan tuli jälleen jotain uutta, mutta mitä?
Vastaus: c) Kauneimmat Joululaulut -karaoke

10.
Joulutunnelman ja yhdessä laulamisen lisäksi Kauneimmat joululaulut tuovat toivoa maailman heikoimmassa asemassa oleville lapsille. Kuinka monet lapset vuosittain saavat paremman tulevaisuuden laulutilaisuuksissa tehtyjen lahjoitusten avulla?
Vastaus: c) sadat tuhannet