Svaren på frågesporten

Kolla hur många rätt du fick på frågesporten som finns i julsångshäftet.

Rätta svaren

1.
De vackraste julsångerna fyller i år jämna år. För hur mångte gången sjungs De vackraste julsångerna?
Rätt svar: c) 50

2.
I sånghäftet från år 1973 finns det exempel på hur man kan hjälpa på olika håll i världen. Vad kostade månne matportioner för en vecka åt ett barn i Pakistan på den tiden?
Rätt svar: a) 5 mark

3.
De vackraste julsångerna är Finlands största musikevenemang. Hur många finländare deltar årligen i ett allsångstillfälle med De vackraste julsångerna?
Rätt svar: c) Över en miljon

4.
År 1982 ingick i det finska sånghäftet för första gången en av våra mest omtyckta julsånger, Varpunen jouluaamuna/Sparven om julmorgonen. Sedan vilket år har sången funnits med i varje finskt julsångshäfte?
Rätt svar: c) 2002

5.
I sånghäftet för De vackraste julsångerna har det emellanåt funnits med julsånger från något land där Finska Missionssällskapet jobbar. År 1990 ingick det i svenska sånghäftet en julsång från
Rätt svar: b) Namibia

6.
Av sånghäftet med De vackraste julsångerna finns det varje år en finsk, en svensk och en samisk version. Dessutom görs det varje år ett sånghäfte på punktskrift. I sånghäftet år 2013 fanns en julsång på teckenspråk. Vilken julsång tror du det var?
Rätt svar: b) Stilla natt, heliga natt

7.
Runtom i världen firas julen annorlunda än hos oss. I Etiopien firas julen
Rätt svar: b) en vecka efter oss

8.
De vackraste julsångerna ger också finländare ute i världen julstämning. Till hur många länder postas sånghäften med De vackraste julsångerna?
Rätt svar: c) 13 länder

9.
Kampanjen De vackraste julsångerna har redan nått medelåldern, men hänger ändå med sin tid. År 2019 kom något nytt med i kampanjen. Vad var det?
Rätt svar: c) karaoke med De vackraste julsångerna

10.
De vackraste julsångerna ger inte bara julstämning, de ger också nytt hopp åt de mest utsatta barnen i välden. Hur många barn får årligen hjälp tack vare de donationer som görs på sångtillfällena?
Rätt svar: c) hundratusentals