Nong Me löysi Armonkodista alun uuteen elämään

Julkaistu: 11.12.2018

Armonkoti on Bangkokissa sijaitseva Lähetysseuran tukema ensikoti, joka tarjoaa turvapaikan yksinäisille äideille. Tänä vuonna kodissa on ollut jo yli 20 nuorta naista. Yksi heistä on Nong Me. Tullessaan Armonkotiin hän oli seitsemännellä kuulla raskaana. Hän ei tiennyt kuka lapsen isä on, ja Armonkodin työntekijöiden oppiessa tuntemaan hänet paremmin, selvisi syykin. Nong Me oli työskennellyt prostituoituna Pattayalla.

Hän oli suunnitellut tulevaisuutensa valmiiksi. Hän antaisi lapsensa adoptoitavaksi ja palaisi takaisin Pattayalle. Siellä hän ansaitsi niin paljon rahaa, että pystyi lähettämään joka kuukausi jotain vanhemmilleenkin.

Armonkodissa ollessaan hänen ajatuksensa alkoivat kuitenkin muuttua, ja kun hänen pieni tyttärensä oli syntynyt, Nong Me päättikin pitää lapsen ja muuttaa elämänsä. Armonkodin työntekijät ottivat yhteyttä Pattayalla toimivaan keskukseen, joka auttaa prostituutiosta eroon haluavia naisia uuden elämän alkuun. Sinne Nong Mekin lähti tyttärineen ja opettelee nyt leipomista. Leipomisen alkeet hän oppi Armonkodissa. Se oli jotain sellaista, mistä hän piti ja jota hän ajatteli voivansa tehdä ammatikseenkin. Hänen unelmansa on joskus avata oma pieni leipomo.

Nong Me on hyvin kiitollinen Armonkodille, joka auttoi häntä aloittamaan uuden elämän tyttärensä kanssa.

Armonkoti on osa Thaimaan evankelisluterilaisen kirkon diakoniatyötä. Se tarjoaa tilapäisen asuinpaikan naisille ja tytöille, jotka ovat joutuneet raskauden takia vaikeuksiin. Ilman Armonkotia osa yksinäisistä äideistä olisi valinnut laittoman abortin. Äidit voivat viipyä vauvansa kanssa Armonkodissa muutamia kuukausia synnytyksen jälkeen. He opettelevat vauvojen hoidon ohella käsitöitä, ruuanlaittoa ja englantia.

Nong Me ja hänen tyttärensä eivät esiinny jutun kuvissa.

Lahjoita turvallinen alku lapsen elämälle

Auta Thaimaan syrjittyjä äitejä ja lapsia

Lahjoita tästä