Mikko Harju toi jouluiloa palvelukodin asukkaille

Julkaistu: 22.12.2017

Kampanjakasvomme Mikko Harju ilahdutti vanhuksia vierailullaan Helsingin Kontulan Helykodissa joulun alla. Palvelukodissa järjestettiin perinteiseen tapaan oma Kauneimmat Joululaulut -tilaisuus, jonne Mikko saapui yllätysvierailulle osallistumaan yhteislauluun.

Helykodin Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuden järjesti Helsingin Mikaelin seurakunta. Kaikille avoimessa laulutilaisuudessa oli kolmisenkymmentä osallistujaa, osa palvelukodin asukkaita, osa lähiseudun asukkaita. Tilaisuudessa laulettiin yhdessä kaikille tuttuja, perinteisiä joululauluja ja muisteltiin menneitä aikoja.

”Yhdessä laulaminen on iloinen asia, se lujittaa yhteisöllisyyttä ja antaa yhteisiä muistoja yhteisestä kokemuksesta”, kuvaa pastori Marja Lehtinen Kauneimpien Joululaulujen merkitystä palvelukodin asukkaille.

Mikko Harju Helykodissa

Mikon vierailu selvästi ilahdutti paikalle saapuneita laulajia suuresti.

”Kauneimmat Joululaulut on minulle tärkeimpiä tapahtumia näin joulun aikaan. Tämä Helykodin tapahtuma on minulle ihan henki ja elämä nyt, kun olen jo vähän huono liikkumaan. Oli todella mukavaa, että Mikko oli tapahtumassa mukana. Mikon esittämä Tulkoon joulu on myös aivan ihana kappale”, sanoo laulutilaisuuteen osallistunut Gunnel Pohjola.

Myös pastori Marja Lehtinen ja kanttori Matti Pohjoisaho ottivat Mikon vierailun laulutilaisuudessa ilolla vastaan.

”Ei ole jokapäiväinen asia, että nuorella, menevällä miehellä on aikaa vanhuksille. Mikon vierailu kertoo siitä, että hän arvostaa vanhuksia. Eri sukupolvien kohtaaminen tapahtui, sillä Mikko myös keskusteli Helykodin asukkaiden kanssa. Koin tämän hyvin koskettavana”, toteaa Lehtinen.