Marhabaniin kaikki ovat tervetulleita

Julkaistu: 7.09.2017

Fadi, 16, menetti pikkusiskonsa kolme vuotta sitten Syyrian sodan pommituksissa.

Sen jälkeen Fadin perhe pakeni Damaskoksesta Ranskaan Marseilleen, jossa Lähetysseuran perustama diakoniakeskus Marhaban on auttanut perhettä uuden elämän alkuun.

Kaikkein vaikeinta aikaa olivat ensimmäiset kolme kuukautta, jolloin valtion apua ei vielä ollut saatavilla. Marhabanin tuella perhe löysi asunnon ja hoiti asioita viranomaisten kanssa. Fadi opiskeli vuoden ranskaa ja pääsi sen jälkeen ranskankieliseen koululuokkaan. Myös vanhemmat ovat opiskelleet ranskaa Marhabanin vapaaehtoisten pitämillä tunneilla.

Kielenopetuksen lisäksi tärkeää koko perheelle on ollut Marhabanin tarjoama henkinen tuki, joka on helpottanut sodan ja pakolaisuuden aiheuttamaa tuskaa ja epävarmuutta. Marhaban on arabiaa ja tarkoittaa ”tervetuloa”. Fadi ja hänen perheensä ovat todella tunteneet olevansa tervetulleita Marhabaniin.

30 vuotta työtä maahanmuuttajien parissa

Suomen Lähetysseura aloitti työn Etelä-Ranskassa Marseillessa asuvien maahanmuuttajien parissa yli 30 vuotta sitten. Marseillen vajaasta miljoonasta asukkaasta yli 200 000 on pääosin Pohjois-Afrikan alueelta tulleita maahanmuuttajia. Viime aikoina kaupunkiin on tullut myös paljon pakolaisia Lähi-idästä.

Marhabanin kaikki toiminta lähtee maahanmuuttajien tarpeista. Keskuksessa järjestetään muun muassa ranskan ja englannin opetusta sekä lukutaitoluokkia aikuisille. Lapset ja nuoret voivat tulla tukiopetukseen, kuoroon tai osallistua kerhotoimintaan. Marhabanin tavoite on auttaa maahanmuuttajia kotoutumisessa ja estää heidän syrjäytymistään.

Fadikin katsoo taas toiveikkaammin tulevaisuuteen. Koulu sujuu hyvin ja hän unelmoi opiskelevansa insinööriksi, kuten isänsä.

Anna joululahja, joka voi muuttaa nuoren elämän.

Lahjoita ›