Kuuro Maya sai ompelusta itselleen ammatin

Julkaistu: 7.09.2017

Maya eli lapsuutensa ilman yhteistä kieltä perheenjäsentensä kanssa.

Hän jäi orvoksi ollessaan vain 6-vuotias. Isovanhemmat ja perheen vanhin tytär kasvattivat Mayan ja muut sisarukset. Kukaan Mayan perheenjäsenistä ei osannut viittomakieltä, ja siksi hän joutui elämään lapsuutensa ilman yhteistä kieltä perheensä kanssa.

Kouluun vasta 13-vuotiaana

Nepalissa vammaisuuteen liitetään yhä paljon ennakkoluuloja, ja he joutuvat usein kokemaan syrjintää myös lähipiiriltään. Niin myös Maya. Tyttö kärsi aliravitsemuksesta ja siitä johtuvasta jatkuvasta sairastelusta, mutta perhe vain pilkkasi häntä.

Nepalilainen ompelija

Maya ei myöskään päässyt kouluun. Vasta 13-vuotiaana hän sai aloitettua opintiensä, kun hän osallistui projektiin, jossa opetettiin viittomakieltä.

18-vuotiaana Maya osallistui ompelukurssille, joita Lähetysseura tukee kumppanijärjestönsä Forward Lookingin kautta. Ompelun lisäksi hän oppi kurssilla myös lukemaan ja tekemään kaavoja.

Työ merkitsee myös hyväksytyksi tulemista

Nykyisin Maya työskentelee ompelijana. Hän ompelee työkseen muun muassa vaatteita sairaaloihin ja tekee tilaustöitä. Hän on onnellinen työpaikastaan ja siitä, ettei hänen tarvitse enää etsiä töitä.

Työpaikalla on suuri merkitys Mayalle. Hän pystyy vihdoinkin kommunikoimaan ja tuntee itsensä hyväksytyksi.

Maya Shrestha ompelee

Anna syrjäytymisvaarassa olevalle nuorelle mahdollisuus unelmiensa toteuttamiseen!

Lahjoita

Lahjoita nyt ›