Jenni Haukio on Kauneimmat Joululaulut -kampanjan suojelija vuonna 2018

Julkaistu: 18.12.2018

Lue tästä Jenni Haukion tervehdys Kauneimpien Joululaulujen kävijöille:

”Aito joulutunnelma syttyy yhä useamman suomalaisen sydämeen Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudessa, jossa kotoisat lauluperinteet ja yhteenkokoontumisen riemu yhdistyvät mahdollisuuteen auttaa maailman heikoimmassa asemassa olevia. Kun tänä vuonna osallistut laulutilaisuuteen, voit samalla tukea avun tarpeessa olevia lapsia 15 eri maassa. Pienikin lahjoitus saattaa kääntää lapsen koko elämän suunnan. Sydämellinen kiitos avustasi!

Viime vuonna kauneimmaksi joululauluksi äänestetyn Varpunen jouluaamuna -laulun sanat , jossa ”köyhälle annetun siemenen sai oma veli enkelten maasta” kuvaavat yhteisvastuun syvintä sanomaa. Olemme kaikki toinen toisillemme sisaria ja veljiä niin kotona kuin myös kansainvälisesti. Maailman lapset ovat meidän omiamme. Kun autamme yhtä, autamme samalla kokonaisia yhteisöjä. Juuri tästä on kyse myös joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta, siitä, ettei ketään jätetä yksin.

Joululaulujen sanoihin syventyminen on samalla tutkimusmatka omiin arvoihin ja omaan mielenmaisemaan. Aineellisen yltäkylläisyyden sävyttämässä elämänmenossa tekee palveluksen myös itselle, kun hiljentyy hetkeksi pohtimaan joulun perimmäistä merkitystä. Näin herää halu auttaa, ojentaa käsi kohti kaikkein pienintä avun tarvitsijaa, lasta, jonka tulevaisuuteen symbolisesti  kytkeytyy koko ihmiskunnan huominen.

Tuo kotihin, jos pieneenkin, nyt joulujuhla suloisin…luo köyhän niin kuin rikkahan saa joulu ihana!”. Tämän toiveen voimme tehdä todeksi kantamalla oman kortemme kekoon laulutilaisuuksien yhteydessä järjestettävissä Suomen Lähetysseuran keräyksissä. Lämminhenkisiä hetkiä kauneimpien joululaulujen parissa sekä ihanaa, toiverikasta joulunaikaa!”

Jenni Haukio
Kauneimmat Joululaulut -kampanjan suojelija 2018