Itsekin tukea saanut Smriti auttaa nyt muita

Julkaistu: 7.09.2017

”Kävelin kouluun joka päivä kaksi tuntia suuntaansa”, nepalilainen Smriti kuvailee.

Hänen kotikylässään ei ole yläkoulua, sähköä tai edes kunnollista tietä, joten tytön täytyi nähdä paljon vaivaa päästäkseen kouluun.

Haasteista huolimatta Smriti pystyi kouluttautumaan, kiitos sinnikkyytensä ja taloudellisen tuen, jota hän sai kuolunkäyntiinsä koko yläkoulun ja lukion ajan. Koulun lisäksi tyttö työskenteli puolet päivästä pellolla, jotta perheellä olisi tarpeeksi ruokaa. Smritin perhe viljeli pääasiassa maissia ja perunaa, mutta satoa ei saatu tarpeeksi myytäväksi asti.

Nepalilainen kriisityöntekijä Smriti Tamang

Koulutus avasi Smritille mahdollisuuksia, joita hänen perheellään ei koskaan ollut.

”Olen saanut elämän”, nyt 24-vuotias nuori nainen kertoo. Hän työskentelee paikallisessa järjestössä, joka antaa psykososiaalista tukea muun muassa Nepalin maanjäristyksen uhreille. Vaikka maanjäristyksestä on kulunut jo kaksi vuotta, monet nepalilaiset kärsivät siitä edelleen ja jälleenrakennus on kesken. Esimerkiksi Smritin kotikylä tuhoutui järistyksissä kokonaan, ja kylän asukkaat asuvat edelleen tilapäisissä majoituksissa.

Smriti on onnellinen, sillä hänellä on nyt merkityksellinen työ. ”Haluan auttaa muita ihmisiä, koska olen itsekin saanut niin paljon apua”, hän kertoo kiitollisena.

Anna joululahja, joka muuttaa nuoren elämän.

Lahjoita ›