”Haluaisin isona rekkakuskiksi tai opettajaksi”

Julkaistu: 13.12.2017

13-vuotias Bimal asuu kastittomassa kylässä Nepalin vuoristossa. Bimalin kotikylän asukkaiden elämä oli aikaisemmin hyvin vaikeaa, sillä heillä ei ollut vakituisia töitä ja tuloja. Lsäksi vuoden 2015 maanjäristys tuhosi kylän kokonaan. Kylän ainoan vesilähteen kuivuttua maanjäristyksen seurauksena myös vesi on ollut suuri huolenaihe kyläläisille.

Nykyisin kylän asukkaat saavat tukea ja koulutusta Suomen Lähetysseuran kumppanijärjestöltä Sahasilta. Sahasin tuella kyläläiset ovat oppineet säästämään ja nyt 10 prosenttia kaikista tuloista säästetään kylän yhteisiin huoltotoimiin.

Bimal Pariyar

Sahasin tuella kylän miehet myös saivat soittimia ja oppivat musisoimaan. Nykyisin he soittavat työkseen häissä ja muissa juhlissa. Myös Bimal rakastaa soittamista ja on taitava rumpali. Hän pääsee toisinaan isänsä mukaan keikoille, jos koulutyöt on tehty.

Bimal on onnekas, sillä hän saa käydä koulua. Kastittomuudesta johtuva syrjintä tekee kyläläisten elämästä vaikeaa, mutta onneksi Bimalin koulussa kastittomuus ei ole ongelma. Bimal viihtyy koulussa hyvin ja opettajatkin pitävät pojasta.

“Haluaisin isona rekkakuskiksi tai opettajaksi”, toteaa Bimal tulevaisuuden haaveistaan. Aika näyttää, kumpi haaveista toteutuu.