Ohjaaja Hannes Honkanen tukee Kauneimpia Joululauluja

Julkaistu: 4.12.2017

Ohjaaja-valokuvaaja Hannes Honkanen on tuttu nimi monille. Hän on ohjannut suomalaisten huippuartistien musiikkivideoita, valokuvannut tähtiä ja tehnyt yhteistyötä isojen yritysten kanssa. Kuultuaan Kauneimmista Joululauluista, hän tarjoutui tekemään mainosvideon kampanjalle.

Hannekselle Kauneimmat Joululaulut ei ollut tuttu kampanja ennestään, mutta hän tutustui jo hiukan Suomen Lähetysseuran työhön ollessaan mukana palkitussa ”Autolla Nepaliin” – projektissa, jossa Hannes vieraili Lähetysseuran hankkeessa kouluttamassa valokuvausta. Hannes kertoo, että hänestä on ollut mahtavaa nähdä mitä kaikkea järjestö tekee köyhimpien puolesta.

Hannes lähti Suomen Lähetysseuran kanssa keväällä kuvaamaan kampanjavideota Nepaliin. Hän on erityisesti iloinen siitä, että hän sai mahdollisuuden tavata niin monta avunsaajaa kuvausmatkan aikana. Ihmisten tarinat avasivat Hannekselle täysin uuden maailman. Esimerkiksi kastijärjestelmä oli hänelle tuttu, mutta matkan aikana hän sai tutustua ihmisiin, jotka ovat päässeet pois syrjivästä järjestelmästä Suomen Lähetysseuran tarjoaman koulutuksen myötä. ”He ovat saaneet mahdollisuuden ja päässeet elämään kiinni”, kertoo Hannes.

 

Hannesta kosketti myös erityisesti vierailu kivenhakkaajakylään, jossa ihmiset asuvat peltihökkeleissä ja murskaavat kiviä työkseen. Lähetysseura tukee monia lapsia ja nuoria kylässä, ja he pääsevät nykyään kouluun. Tuesta huolimatta, nuoret joutuvat viikonloppuisin ja ennen koulun alkua murskaamaan soraa, jotta perheellä olisi varaa elämiseen. ”Näiden nuorten elämää ei voi länsimaalaisena käsittää. Kun heille tarjoaa koulutuksen heidän ei enää tarvitse elää sillä lailla, vaan ammatin saatuaan, he pääsevät pois kurjuudesta.”

Tutustu Hannes Honkasen työhön

Hannes Honkasen kotisivuille