Mikko Harju tahtoo olla toivon tuoja

Julkaistu: 6.11.2017

Muusikko Mikko Harju elää jännittäviä aikoja. Keikkailu ja esikoislevyn teko pitävät hänet kiireisenä, mutta vielä häneltä löytyy aikaa toimia myös Kauneimpien Joululaulujen kampanjakasvona.

”Kauneimmat Joululaulut on iso juttu, jolla tehdään oikeasti hyvää. Minä myös haluan tehdä hyvää nyt ja tulevaisuudessa”, kertoo Mikko.

Kauneimmat Joululaulut tulivat hänelle tutuiksi jo lapsuudessa Siikaisissa, jossa perheen joulutapoihin kuului käydä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa. Viime keväänä Mikko kävi Nepalissa tutustumassa Lähetysseuran työhön syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyväksi.

Mikko Harju Nepalissa

 

”En ole ennen käynyt Euroopan ulkopuolella, joten pääsinkin heti vähän ’raffimpaan’ paikkaan. Näin asioita, joita en tiennyt olevan olemassakaan”, Mikko kertoo.

Erityisesti hänen mieleensä jäivät lapset, jotka hakkaavat päivät pitkät kiviä olemattomalla palkalla eivätkä käy koulua.

”Meillä Suomessa kaikilla on mahdollisuus kaikkeen, ihan mihin vaan me halutaan. Mun laulussa sanotaan, että ’täytyy antaa kaikkensa, jos haluu kylpee onnessa’, mutta siellä voi olla, että ne ei pääse ikinä mihinkään, vaikka kuinka antaisivat kaikkensa. Siksi oli tosi hienoa nähdä, miten Lähetysseura on jo siellä auttanut ihmisiä esimerkiksi opiskelemaan.”

Viime vuonna Mikko solmi sopimuksen Warner Musicin kanssa. Mikon biisit ovat keränneet Spotifyssa valtavan määrän kuuntelijoita: Mä olen tässä -hittikappaletta on striimattu jo lähes viisi miljoonaa kertaa. Ensimmäinen oma levy ilmestyy ensi keväänä. Sitä ennen hän on mukana Warner Musicin marraskuussa ilmestyvällä joululevyllä, jolle hän lauloi Pekka Simojoen Tulkoon joulu -kappaleen.

Tulkoon joulu on aina ollut mun lemppari, koska siinä on se toivo: ’Tulkoon toivo kansoille maan, pääskööt vangit vankilastaan. Uskon siemen nouskoon pintaan. Olkoon rauha loppumaton’ ”, Mikko siteeraa laulun sanoja.

”Tosi vahvasti sanottu. Olisihan se hienoa, jos tuo kaikki toteutuisi.”

Kuuntele Mikon laulu Spotifyssä!

Kuuntele tästä